Laden...

Top 10 in de categorie Honden

Medicijnen en voeding voor hondenziektes

Voor elke hondenziekte speciale voeding en medicijnen

Op onlinehuisdierapotheek.nl vindt u een ruim assortiment aan producten voor uw hond. Voor uiteenlopende hondenziektes bieden wij u een breed aanbod van diergeneesmiddelen, dieetvoedingen en voedingssupplementen.


Angst en stress bij honden

Angst en stress bij honden wordt vaak veroorzaakt door harde geluiden (onweer, verkeer, vuurwerkangst), vreemde geuren en/ of nieuwe, onbekende situaties. Mogelijke signalen bij angst en stress bij honden zijn trillen, janken, piepen, angstplassen, hijgen, bek aflikken en wegkruipen. Op onlinehuisdierapotheek.nl vindt u diverse middelen die de angst en stress kunnen verminderen.


Blaasproblemen bij honden

Veel voorkomende problemen aan het urinewegstelsel bij de hond zijn blaasontsteking, blaasgruis, incontinentie en nierinsufficiëntie. Blaasproblemen bij honden uiten zich vaak in het veelvuldig plassen, vaak kleine beetjes, het niet op kunnen houden van de urine en soms zichtbaar bloed in de urine. Honden met nierproblemen drinken en plassen veel en vaak. Onlinehuisdierapotheek.nl biedt diverse dieetvoedingen voor honden die de blaas- en nierfunctie ondersteunen.


Gebitsproblemen bij honden

Gebitsverzorging bij de hond is essentieel voor het gezond houden van het gebit. Steeds vaker zien we honden met tandvleesontsteking en ten gevolge daarvan rotte tanden en kiezen. Voor de verzorging van het gebit zijn diverse gebitsverzorgingsproducten verkrijgbaar. Ook speciale dieetvoeding kan het gebit ondersteunen.
 

Gewrichtsproblemen bij honden

Gewrichtsproblemen zoals artrose, rugpijn en heup- en elleboogproblemen (HD/ED) uiten zich meestal een kreupele hond. Ook heeft de hond vaak last van stijfheid, heeft hij moeite met opstaan en heeft hij pijn met lopen. Voor het goed functioneren van de gewrichten speelt het kraakbeen een grote rol. Er zijn diverse diergeneesmiddelen en dieetvoeders die het kraakbeen ondersteunen en/of een pijnstillende en ontstekingsremmende werking hebben.
 

Huidaandoeningen bij honden

Huidklachten zoals jeuk, kale plekken, huidschilfers, een vette of juist doffe vacht en haaruitval komen regelmatig voor. Vaak is een allergie de oorzaak. Denk aan vlooienallergie, voedselallergie of atopie (vergelijkbaar met hooikoorts bij mensen). Bij alle huidklachten is een evenwichtige voeding, een goede vachtverzorging en een goede bestrijding van parasieten essentieel. Op onlinehuisdieraptoheek.nl vindt u een ruim assortiment aan huid- en vachtverzorgingsproducten en dieetvoeders voor de behandeling van huidklachten.
 

Diarree bij honden

Maag- en darmklachten bij honden kunnen diarree, braken en/of verstopping veroorzaken. Maag- en darmklachten kunnen verschillende oorzaken hebben en acuut of chronisch van aard zijn. Op onlinehuisdierapotheek.nl vindt u medicijnen voor de behandeling van maag- en darmklachten. Ook kan een speciaal dieetvoer de maag- en darmklachten behandelen of voorkomen.
 

Oog- en oorproblemen bij honden

Veel voorkomende oorklachten bij honden zijn vieze oren, stank, kopschudden, krabben aan de oren en een scheve kopstand. Symptomen van oogklachten kunnen zijn roodheid, zwelling, pussige uitvloeiing, dichtknijpen van het oog, veelvuldig tranen of juist een verminderde traanproductie. Op onlinehuisdierapotheek.nl vindt u middelen voor het reinigen van de oren en ogen en ter voorkoming van oog- en oorklachten. Een ontsteking van de ogen of oren moet behandeld worden met antibiotica.
 

Vlooien en teken bij honden

Vlooien en teken veroorzaken jeuk en kunnen ziektes overbrengen op mens en dier. Voor de preventieve behandeling tegen vlooien en teken vindt u op onlinehuisdierapotheek.nl een breed scala aan vlooien- en tekenmiddelen. Druppels (Spot-on’s) zoals Prac-tic®, Advantage®, Advantix® en Frontline® bieden een maandelijkse bescherming tegen vlooien en teken. Een Scalibor band biedt optimale bescherming tegen teken gedurende 6 maanden.
 

Wormen bij honden

Ontwormen van uw hond is noodzakelijk omdat een aantal soorten wormen, zoals de spoelworm en de lintworm, een bedreiging vormen voor de gezondheid van mens en dier. Pups ontwormt u op een leeftijd van 2, 4, 6, en 8 weken en daarna elke maand tot 6 maanden leeftijd. Volwassen dieren moeten minimaal 4 x per jaar ontwormd worden. Milbemax is een breed spectrum ontwormingsmiddel waarmee u uw hond tegen alle soorten wormen behandelt.


Ook voor diverse hulpmiddelen, hondenspeelgoed (Kong®) en EHBO artikelen kijkt u op onlinehuisdierapotheek.nl.