Laden...

Wormen bij honden

Een aantal soorten wormen, onder andere spoelwormen (Toxocara),vormen een bedreiging voor de gezondheid van mens en dier. Daarom is het belangrijk om uw hond volgens een strikt schema te ontwormen. Gebruik voor het ontwormen een middel met een brede werking, zodat meerdere soorten wormen (spoelwormen, lintwormen) worden bestreden.

Ontwormen van uw hond

Het allerbelangrijkste is het ontwormen van de pups. Een pup wordt al in de baarmoeder besmet met wormen en komt dus met wormen besmet ter wereld. Later worden ze besmet via de moedermelk, en weer later door het opeten van besmette wormeitjes. Pups moeten daarom op een leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken worden behandeld tegen wormen en daarna elke maand tot ze 6 maanden oud zijn.

Volwassen dieren moet u 4 x per jaar ontwormen. Ontworm alle dieren in huis gelijktijdig.

Een wormbesmetting verminderd de conditie van uw huisdier, maar dit hoeft niet altijd zichtbaar te zijn! U kunt dus meestal aan uw hond niet eens zien dat hij besmet is met wormen.

Ontwormmiddelen voor uw hond

Op onlinehuisdieraptoheek.nl bestelt u snel en gemakkelijk Milbemax of Drontal tabletten om uw hond te ontwormen. Gebruikt u liever ontwormingspasta? U vindt bij ons ook Flubenol, Banminth of Vitaminthe.