Laden...

Top 10 in de categorie Verzorging hond

Verzorging van uw hond

Het is belangrijk uw hond dagelijks goed te verzorgen. Hierbij hoort het gezond houden van gebit en vacht van uw hond.

Gebitsverzorging bij de hond

Een van de meest voorkomende problemen zijn aandoeningen van het gebit bij de hond. Naast de voor u vervelende geur uit de bek, geeft dit voor de hond pijnlijke ontstekingen aan het tandvlees. Uw hond krijgt tandsteen en zelfs verlies van tanden en kiezen. Ontstoken tandvlees kan ook beschadigingen geven aan hart, lever en nieren.

Het voorkomen van gebitsproblemen is voor uw huisdier dus erg belangrijk. Dit kan door dagelijks de tanden van uw hond te poetsen, gebitsreinigend speelgoed aan te bieden of speciale gebitsverzorgende dieetvoeding te geven.

Vachtverzorging bij de hond 

Huid- en vachtproblemen komen bij de hond erg veel voor. Dit kan zich uiten in jeuk, eczeem, een doffe vacht, een allergie of haaruitval.

Een goede verzorging is van groot belang bij het voorkomen of verhelpen van deze problemen. 

Er zijn talloze middelen op de markt om de huid en vacht van uw hond te ondersteunen of te verzorgen. Er zijn borstels die de losse haren en ondervacht zachtjes verwijderen. Een aangepaste voeding kan veel betekenen bij huiduitslag, haaruitval en jeuk. Voor de gevoelige huid zijn er speciale shampoo’s, voor een doffe vacht extra omega 3 vetzuren (vloeibaar of in capsules) te geven en bij huidirritaties kan een verzachtende crème de oplossing zijn.