Laden...

Gebitsverzorging bij uw hond

Gebitsproblemen

Gebitsproblemen bij honden komen vaker voor dan u denkt! Dit wordt met name veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Wanneer tandplak niet regelmatig verwijderd wordt kunnen, onder invloed van speeksel, verkalkingen optreden in het tandplak waardoor tandsteen gevormd wordt. Dit kan uiteindelijk pijnlijke en ernsitge gevolgen hebben voor uw hond.

Gebitsverzorging

Regelmatige gebitsverzorging bij de hond is dus essentieel voor het gezond houden van het gebit. Een goede gebitsverzorging kan bestaan uit:

  • Dagelijks de tanden van uw hond te poetsen. Gebruik hiervoor een speciale tandenborstel en tandpasta voor honden. Het poetsen van de tanden van uw hond is vaak makkelijk aan te leren bij puppy's en jonge honden. Bij oudere honden kan dit wat lastiger zijn, maar als je het goed traint is het zeker niet onmogelijk.
  • Het voeren van harde brokken. Hierdoor wordt het gebit van uw hond mechanisch gereinigd. Er bestaat ook speciale gebitsverzorgende voeding voor honden met (aanleg voor) gebitsproblemen.
  • Het geven van speciale kauwstrips, harde snacks of kauwbotten. Door hierop te kauwen wordt het gebit van uw hond mechanisch gereinigd.
  • Het aanbieden van een gebitsreinigend speeltje, zoals de Kong Dental. De groeven in dit speeltje kunnen ook gevuld worden met tandpasta, voor een nog beter resultaat.
  • Het toevoegen van mondwater aan het drinkwater van uw hond. Elke keer wanneer uw dier drinkt wordt het gebit automatisch verzorgd.
  • Een jaarlijkse gebitscontrole bij uw dierenarts.