Laden...

Top 10 in de categorie Katten

Medicijnen tegen kattenziektes

Op onlinehuisdierapotheek.nl vindt u een ruim assortiment aan producten voor uw kat. Voor uiteenlopende kattenziektes bieden wij u een breed aanbod van diergeneesmiddelen, dieetvoedingen en voedingssupplementen.

Angst en stress bij katten
Angst en stress bij katten wordt vaak veroorzaakt door nieuwe of onbekende situaties zoals een verhuizing of het introduceren van een nieuwe huisgenoot (hond of kat). Ook harde geluiden (onweer, verkeer, vuurwerkangst)en vreemde geuren kunnen stress veroorzaken. Stress bij katten is vaak te herkennen aan klagelijk miauwen, wegkruipen en naast de bak plassen. Op onlinehuisdierapotheek.nl vindt u diverse middelen die de angst en stress kunnen verminderen.

Blaasproblemen bij katten
Veel voorkomende problemen aan het urinewegstelsel bij de kat zijn blaasontsteking, blaasgruis en nierinsufficiëntie. Katten met blaasproblemen plassen vaak naast de bak, op verschillende plaatsen in huis. Ze plassen vaak kleine beetjes of gaan overal zitten maar er komt niets. Katers die niet plassen moeten met spoed naar de dierenarts! Katten met nierproblemen drinken en plassen veel en vaak. Onlinehuisdierapotheek.nl biedt diverse dieetvoedingen voor katten die de blaas- en nierfunctie ondersteunen.

Gebitsproblemen bij katten
Gebitsverzorging bij de kat is essentieel voor het gezond houden van het gebit. Voor de verzorging van het gebit zijn diverse gebitsverzorgingsproducten verkrijgbaar. Ook speciale dieetvoeding kan het gebit ondersteunen.

Gewrichtsproblemen katten
Een kat met gewrichtsproblemen zoals artrose, rugpijn en heup- en elleboogproblemen heeft last van stijfheid, pijn bij het lopen en moeite met opstaan. Voor het goed functioneren van de gewrichten speelt het kraakbeen een grote rol. Er zijn diverse diergeneesmiddelen die het kraakbeen ondersteunen en/of een pijnstillende en ontstekingsremmende werking hebben.

Huidklachten bij katten
Huidklachten zoals jeuk, kale plekken, huidschilfers, een vette of juist doffe vacht en haaruitval komen regelmatig voor. Vaak is een allergie de oorzaak. Denk aan vlooienallergie, voedselallergie of atopie (vergelijkbaar met hooikoorts bij mensen). Bij alle huidklachten is een evenwichtige voeding, een goede vachtverzorging en een goede bestrijding van parasieten essentieel. Op onlinehuisdieraptoheek.nl vindt u een ruim assortiment aan huid- en vachtverzorgingsproducten en dieetvoeders voor de behandeling van huidklachten.

Maag en darmklachten bij katten
Maag- en darmklachten bij katten kunnen diarree, braken en/of verstopping veroorzaken. Maag- en darmklachten kunnen verschillende oorzaken hebben en acuut of chronisch van aard zijn. Op onlinehuisdierapotheek.nl vindt u medicijnen voor de behandeling van maag- en darmklachten. Ook kan een speciaal dieetvoer de maag- en darmklachten behandelen of voorkomen.

Oog- en oorproblemen bij katten
Irritatie en ontsteking van de ogen is een veel voorkomende klacht bij katten. Symptomen van oogklachten zijn o.a. roodheid, zwelling, pussige uitvloeiing, dichtknijpen van het oog en veelvuldig tranen. Symptomen van oorklachten bij katten zijn vieze oren, stank, kopschudden, krabben aan de oren en een scheve kopstand. Bij jonge katten zien we regelmatig oormijt. Oormijt moet, net als echte ontstekingen van oog en oor, behandeld worden door een dierenarts. Op onlinehuisdierapotheek.nl vindt u middelen voor het reinigen van de oren en ogen en ter voorkoming van oog- en oorklachten.

Vlooien en teken bij katten
Vlooien en teken veroorzaken jeuk en kunnen ziektes overbrengen op mens en dier. Voor de preventieve behandeling tegen vlooien en teken vindt u op onlinehuisdierapotheek.nl een breed scala aan vlooien- en tekenmiddelen. Druppels (Spot-on’s) zoals Advantage® en Frontline® bieden een maandelijkse bescherming tegen vlooien en/of teken. De Seresto band biedt 8 maanden bescherming tegen vlooien en teken.

Wormen bij katten
Ontwormen van uw kat is noodzakelijk omdat een aantal soorten wormen, zoals spoelwormen en lintwormen, een bedreiging vormen voor de gezondheid van mens en dier. Kittens ontwormt u op een leeftijd van 3,5, 7 en 9 weken en daarna elke maand tot 6 maanden leeftijd. Volwassen dieren moeten minimaal 4 x per jaar ontwormd worden. Milbemax is een breed spectrum ontwormingsmiddel waarmee u uw kat tegen alle soorten wormen behandelt.

Ook voor diverse hulpmiddelen, kattenspeelgoed (Kong®) en EHBO artikelen kijkt u op onlinehuisdierapotheek.nl.