Laden...

Stress bij katten

Angst en stress bij katten wordt vaak veroorzaakt door nieuwe of onbekende situaties zoals een verhuizing of het introduceren van een nieuwe huisgenoot (hond of kat). Ook harde geluiden (onweer, verkeer, vuurwerkangst)en vreemde geuren kunnen stress veroorzaken. Stress bij katten is vaak te herkennen aan klagelijk miauwen, wegkruipen en naast de bak plassen. Op onlinehuisdierapotheek.nl vindt u diverse middelen die de angst en stress kunnen verminderen.

Gedragsproblemen
Een angstige, nerveuze kat kan gedragsproblemen gaan vertonen. Bekende gedragsproblemen bij katten zijn onder andere onzindelijkheid, sproeien en vuurwerkangst. Voor dieren met vuurwerkangst Training is de beste methode om angst- en stressituaties te verminderen, u pakt namelijk de oorzaak aan. Zo kunt u bij vuurwerkangst trainen op geluiden met behulp van de speciale Tinley gedragstherapie  cd. Maar training is een langdurend proces.

Op onlinehuisdierapotheek.nl vindt u diverse kalmeringsmiddelen die de angst en stress kunnen verminderen. Zo vindt u bij ons de Feliway verdamper, Feliway halsband en Feliway spray. Deze middelen zijn ook zeer goed inzetbaar bij trainingsprogramma’s.