Laden...

Medicijnen tegen wormen bij katten

Een aantal soorten wormen, onder andere spoelwormen (Toxocara),vormen een bedreiging voor de gezondheid van mens en dier. Daarom is het belangrijk om uw kat volgens een strikt schema te ontwormen. Gebruik voor het ontwormen een middel met een brede werking, zodat meerdere soorten wormen (spoelwormen, lintwormen) worden bestreden.

Het allerbelangrijkste is het ontwormen van de kittens. Een kitten wordt al in de baarmoeder besmet met wormen en komt dus met wormen besmet ter wereld. Later worden ze besmet via de moedermelk, en weer later door het opeten van besmette wormeitjes. Kittens moeten daarom op een leeftijd van 3, 5, 7 en 9 weken worden behandeld tegen wormen en daarna elke maand tot ze 6 maanden oud zijn. Volwassen dieren moet u 4 x per jaar ontwormen. Ontworm alle dieren in huis gelijktijdig.

Een wormbesmetting vermindert de conditie van uw huisdier, maar dit hoeft niet altijd zichtbaar te zijn! U kunt dus meestal aan uw kat niet eens zien dat hij besmet is met wormen.

Op onlinehuisdieraptoheek.nl bestelt u snel en gemakkelijk Milbemax of Drontal tabletten om uw kat te ontwormen. Gebruikt u liever ontwormingspasta? U vindt bij ons ook Flubenol, Banminth of Vitaminthe.