Laden...

Top 10 in de categorie Verzorging kat

Verzorging van uw kat

Het is belangrijk uw kat dagelijks goed te verzorgen. Hierbij hoort het gezond houden van gebit en vacht van uw kat.
 

Gebitsverzorging bij de kat

Een veel voorkomend probleem bij katten zijn gebitsproblemen. Dit geeft voor de kat pijnlijke ontstekingen aan het tandvlees. Uw kat krijgt tandsteen en zelfs verlies van tanden en kiezen. Ontstoken tandvlees kan ook beschadigingen geven aan hart, lever en nieren.

Het voorkomen van gebitsproblemen is voor uw huisdier dus erg belangrijk. Dit kan door dagelijks de tanden van uw kat te poetsen, een spoeloplossing te gebruiken of speciale gebitsverzorgende dieetvoeding te geven.
 

Vachtverzorging bij de kat 

Huid- en vachtproblemen komen bij de kat veel voor. Dit kan zich uiten in jeuk, eczeem, een doffe vacht, een allergie of haaruitval. Een goede verzorging is van groot belang bij het voorkomen of verhelpen van deze problemen.

Er zijn talloze middelen op de markt om de huid en vacht van uw kat te ondersteunen of te verzorgen.

Er zijn borstels die de losse haren en ondervacht zachtjes verwijderen. Een aangepaste voeding kan veel betekenen bij huiduitslag, haaruitval en jeuk. Voor de gevoelige huid zijn er speciale shampoo’s, voor een doffe vacht extra omega 3 vetzuren (vloeibaar of in capsules) te geven en bij huidirritaties kan een verzachtende crème de oplossing zijn.