Laden...

Teken bij katten

Teken bij de kat kunnen ernstige ziekten (Erlichia, Borrelia, Babesia) overdragen op het dier. Dezelfde teken zijn ook gevaarlijk voor mensen (Lyme). Teken zijn spinachtige parasieten en zitten in lage struikgewassen en grassen. Van daaruit plakken ze vast aan de huid van mens of dier en zuigen zich vol met bloed. We zien teken met name in de periode van maart tot oktober.

Als teken die op een kat zitten binnen 24 uur verwijderd worden (het liefst zo snel mogelijk), is de kans op overdracht van ziekten erg klein. Met het O’tom tekenhaakje verwijderd u de teek in één handomdraai. Gebruik geen ontsmettingsmiddel vóór het verwijderen. Doet u dit wel dan is de kans groter dat de teek zijn maaginhoud met ziekteverwekkers leegt in de kat. Na verwijdering kan er een rood gezwollen bultje op de plek van de tekenbeet ontstaan. Dit trekt meestal na een paar dagen vanzelf weg.

Voor de preventieve behandeling tegen vlooien en teken vindt u op onlinehuisdierapotheek.nl een breed scala aan vlooien- en tekenmiddelen. Druppels (Spot-on’s) zoals Advantage®, Advantix® en Frontline® bieden een maandelijkse bescherming tegen vlooien en teken. Een Seresto band biedt optimale bescherming tegen teken gedurende maximaal 8 maanden.