Laden...

Algemene informatie puppy's 

Een puppy in huis nemen, neemt vele consequenties met zich mee, maar u krijgt er ook veel voor terug. 

Zorgen Puppy

Een hond heeft veel zorg nodig: 

  • Persoonlijke aandacht 
  • Elke dag voer en vers water 
  • Aantal keer per dag moet de hond worden uitgelaten 
  • Regelmatig borstelen (ligt aan het soort) 

Puppy in huis nemen 

Als u voor het eerst thuis komt met de puppy, is het het handigst om direct alles klaar te hbben staan. Zo kan hij direct wennen aan zijn eigen plekje. Zorg ervoor dat het huis goed afgesloten is, zodat de puppy niet weg kan lopen. 

Een bench is een handig hulpmiddel bij de opvoeding van de pup. Hier went de pup ook snel aan. Als hij hier zijn voer krijgt en hierin wordt gelegd als hij wil gaan slapen, dan wordt de bench een fijn, veilig en vertrouwd plekje. 

Kennismaken met kinderen 

Een puppy moet van jongs af aan leren hoe hij met kinderen om moet gaan. Kinderen moeten dus helpen dat de eerste contact met de pup goed verloopt, zodat hij geen trauma oploopt. Ook wanneer je geen kinderen hebt moet de pup met kinderen om leren gaan. Dit kan het beste op een schoolplein of met kinderen uit de buurt. Laat de kinderen de pup één voor één aaien of een brokje geven. 

Kinderen zijn erg druk, ze gillen en rennen veel. Het is slim om met de pup langs kinderspeelplaatsen te lopen en hem een beetje af te leiden, zodat hij leert dat hij er niets van hoeft aan te trekken en niet er achteraan hoeft te rennen. 

Zindelijk maken 

Het zindelijk maken van de pup is één van de belangrijkste taken in de opvoeding. Ze moeten regelmatig naar buiten om hun behoefte te doen, zeker om de twee uur. Ze moeten vaak hun behoefte doen na een situatie waarin ze opgewonden raken, zoals drinken, eten, spelen, slape, etc. Laat de pup buiten verschillende plekken zien waar hij zijn behoefte kan doen, zodat hij niet leert dat hij het maar op één plek mag doen. Wacht net zo lang tot hij zijn behoefte heeft gedaan. Beloon hem hierna met bijvoorbeeld wat lekkers. 

Houd de pup altijd in de gaten, zodat je kunt voorkomen dat hij zijn behoeftes in huis doet. Als u iets wilt gaan doen waardoor u hem niet meer in de gaten kan houden, zet hem dan in de bench. Als de pup de bench als zijn eigen plekje beschouwt, zal hij deze zolang mogelijk schoon proberen te houden. Dit kan hij natuurlijk niet lang volhouden, als hij aangeeft dat hij naar buiten moet, neem hem dan ook direct naar buiten. Ook snachts zal hij dit aangeven, meerdere malen per nacht in het begin. 

Voeding 

Puppy's groeien erg snel. Naast een goede voeding moeten ze ook voldoende voeding krijgen. 

Als je een puppy aangeschaft hebt, gebruik in het begin dan het voer dat de pup kreeg vanaf het begin. Als je ander voer wil gaan geven, meng dan langzaam steeds iets meer van het nieuwe voer door het oude voer. Zo kan de pup er langzaam aan wennen en zal hij geen klachten krijgen door plotselinge verandering. Een puppy heeft net zoals een baby in het begin een kleine maag. Om de maag niet al teveel te belasten, is het verstandig om de pup vier kleine maaltijden per dag te geven. 

Chipverplichting

Vanaf 1 april 2013 is er een chipverplichting ingesteld. Alle puppy's die hierna geboren zijn in Nederland, moeten binnen zeven weken gechipt worden en door de fokker worden geregistreerd bij een databank voordat de pup acht weken is. Als u een pup koopt, moet u binnen twee weken de registratie op uw naam laten zetten. Als uw hond overlijdt, vermist raakt of verkoopt, moet u uw hond binnen twee weken weer laten uitschrijven. Als dit niet gedaan wordt, kunt u een boete krijgen. Controleer voordat u een pup koopt dus altijd of deze gechipt of geregistreerd is. Als dit niet zo is, houdt de verkoper zich niet aan de wet en mag de pup niet verkocht of overgedragen worden. 

Vaccineren 

De eerst vaccinatie vindt plaats wanneer de pup ongeveer 6 weken oud is. De volgende prikken vinden plaats op een leeftijd van 9 en 12 weken. 

Ontwormen

Een puppy moet vaak ontwormd worden. Wanneer een puppy net geboren is, moet het elke twee weken. Dus op een leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken. Vervolgens om de maand, dus als hij 4 en 6 maanden oud is. Daarna is vier keer per jaar ontwormen voldoende. Als uw hond niet veel buiten komt en in contact komt met kinderen, zal twee keer per jaar ook voldoende zijn. 

Sanimed Dog Puppy 12,5 kg
Sanimed Hond Puppy 12,5 kg € 56,89   € 51,20
Sanimed Hond Puppy 3 kg
Sanimed Hond Puppy 3 kg € 21,00   € 18,95
Specific CPD-M Puppy 14 kg
Specific CPD-M Puppy 14 kg € 75,95   € 68,50
Specific CPD-M Puppy 7.5 kg
Specific CPD-M Puppy 7.5 kg € 42,95   € 38,95
Specific CPD-M Puppy 2.5 kg
Specific CPD-M Puppy 2.5 kg € 16,95   € 16,75
Specific CPD-S Puppy 2.5 kg
Specific CPD-S Puppy 2.5 kg € 16,95   € 16,75
Specific CPD-S Puppy 7.5 kg
Specific CPD-S Puppy 7.5 kg € 42,95   € 39,50
Specific CPD-XL Puppy 14 kg
Specific CPD-XL Puppy 14 kg € 75,95   € 68,50
Specific CPD-XL Puppy 7.5 kg
Specific CPD-XL Puppy 7.5 kg € 42,95   € 40,50
Specific CPD-XL Puppy 2.5 kg
Specific CPD-XL Puppy 2.5 kg € 16,95   € 16,75