Laden...

Gewrichtsproblemen en artrose bij honden

Gewrichtsproblemen zoals artrose, rugpijn en heup- en elleboogproblemen (HD/ED) uiten zich meestal doordat uw hond kreupel is. Ook heeft de hond vaak last van stijfheid, heeft hij moeite met opstaan en heeft hij pijn met lopen. Beweegt uw hond zich anders dan normaal? Laat hem dan nakijken door uw dierenarts voor een juiste diagnose.
Voor het goed functioneren van de gewrichten speelt het kraakbeen een grote rol.

Er zijn diverse diergeneesmiddelen (DoilsSeraquin) en dieetvoeders (SpecificRoyal Canin) die het kraakbeen ondersteunen en/of een pijnstillende en ontstekingsremmende werking hebben.

Groeipijn bij honden
Groeipijn zien we regelmatig bij snelgroeiende grote hondenrassen rond de leeftijd van 4 maanden tot ruim een jaar. Bij groeipijn groeien de botten zo snel dat het voedingskanaal, waardoor de bloedvaten naar het beenmerg lopen, de groei niet bij kan houden. Hierdoor worden de aders afgekneld waardoor het bloed makkelijker het bot ingepompt wordt dan het er weer uit kan. Hierdoor ontstaat er oedeemvorming (vochtophoping) in het bot onder het beenvlies wat groeipijn veroorzaakt. Bij honden met groeipijn worden pijnstillers en ontstekingsremmers ingezet. Daarnaast is het belangrijk uw hond de juiste hoeveelheid voer te geven (niet te veel!) met een laag calciumgehalte. Een juiste voeding kan ook de kans op gewrichtsproblemen op latere leeftijd helpen voorkomen (zoals Specific CPD-XL).