Laden...

Blaasontsteking bij honden

Veel voorkomende problemen aan het urinewegstelsel bij de hond zijn blaasontsteking, blaasgruis(struviet), incontinentie en nierinsufficiëntie. Blaasproblemen bij honden uiten zich vaak in het veelvuldig plassen, vaak kleine beetjes, het niet op kunnen houden van de urine en soms zichtbaar bloed in de urine. Honden met blaasproblemen moeten door een dierenarts behandeld worden. Een blaasontsteking en/of blaasgruis moet met medicijnen behandeld worden.

Nierproblemen bij honden

Honden met nierproblemen drinken en plassen veel en vaak. Nierproblemen kunnen met behulp van bloedonderzoek bevestigd worden. Genezing is helaas niet mogelijk maar met behulp van medicijnen en dieetvoer kunnen we ervoor zorgen dat de hond zich weer prettig voelt en kunnen we het leven aanzienlijk verlengen.

Onlinehuisdierapotheek.nl biedt diverse dieetvoedingen voor honden die de blaas- en nierfunctie ondersteunen. Wij hebben o.a. Royal Canin UrinarySpecific Struvite Management en Specific Heart & Kidney SupportSanimed Renal en Trovet Urinary Struvite.