Laden...

Grijs maar nog niet versleten

Uw hond wordt een dagje ouder, grijze haren rond zijn snuit of een enigszins stijve gang geven aan dat uw hond in een andere levensfase komt. Vorderingen in de gezondheidszorg hebben niet alleen verbetering gebracht in de kwaliteit van het leven van oudere mensen, maar ook in dat van huisdieren. Hoe eerder u beseft dat uw hond een oudere hond is, des te makkelijker zal het zijn om voorbehoedend iets te doen.

U hoeft niet langer te accepteren dat zijn gezondheid automatisch achteruitgaat naarmate de jaren verstrijken. Door nu bewust aandacht te schenken aan het behoud van zijn gezondheid en met aangepaste voeding te beginnen, kunt u helpen ervoor te zorgen dat uw hond tot op hoge leeftijd een actief, zinvol leven blijft leiden.

In het algemeen wordt een hond als een oudere hond beschouwd wanneer hij de leeftijd van 7 jaar bereikt. Echter, deze leeftijd is afhankelijk van de rasgrootte van de hond.
Controleer aan de hand van het gewicht van uw hond op welke leeftijd hij of zij een oudere hond wordt:

  • Honden van kleine rassen tot 10 kg                          8 jaar
  • Honden van middelgrote rassen 11 tot 25 kg          7 jaar
  • Honden van grote rassen 26 kg en meer                  6 jaar

U kunt de leeftijd van uw hond vergelijken met de relatieve leeftijd in jaren van de mens. Omdat gerekend wordt met ongeveer 7 jaar voor de hond ten opzichte van 1 jaar voor de mens, zult u zien dat er aanzienlijke veranderingen kunnen optreden in de gezondheid van uw hond wanneer hij nog maar 3 tot 6 maanden oud is. Dit betekent dat het nog belangrijker is zijn welzijn goed in het oog te houden.

Een oudere hond veranderd......

Het is heel normaal dat een oudere hond veranderd: behalve lichamelijke veranderingen treden er bij een oudere hond ook geestelijke veranderingen op