Laden...

Vuurwerkangst bij honden

Vuurwerkangst bij honden is een jaarlijks terugkerend probleem, wat bij bijna 50% van de honden voorkomt. Honden kunnen hier erg onder lijden, ze kunnen gaan beven, hijgen, kwijlen, braken, poepen of plassen van angst. Sommige honden blijven rusteloos heen en weer lopen, of verstoppen zich juist op een donkere plek. Andere honden verstijven of duiken in elkaar met de staart tussen de benen. Ook na afloop van het vuurwerk kan een hond nog lang angstig en rusteloos blijven.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die u in kunt zetten tegen vuurwerkangst bij honden.

Veilige plek bieden

Is uw hond bang voor vuurwerk? Biedt hem dan een veilige plek in huis bijvoorbeeld door middel van een bench. Leg hier een kussen en zijn favoriete speeltje in. Eventueel kunt u over de bench een dekbed leggen om het geluid en licht van het vuurwerk tegen te houden.

Gedragstherapie

Door middel van een vuurwerk cd voor honden kunt u uw hond geleidelijk laten wennen aan onverwachte harde geluiden. Begin hier ruim voor de jaarwisseling mee.

Kalmeringsmiddelen

U kunt bij ons diverse kalmeringsmiddelen voor honden bestellen. Door middel van een halsband, verdamper of spray met de kenmerken van geruststellende feromonen of een rustgevend voedingssupplement kunt u uw hond helpen kalmeren.