Laden...

Hoe lang moet een wandeling duren?

Een volwassen hond ligt gemiddeld twintig uur per dag. De meeste tijd brengt hij sluimerend door. Een beperkte tijd daarvan slaapt hij echt. Vier uur per dag is een hond dus echt wakker. Twee uur houdt hij zichzelf bezig met belangrijke huishoudelijke klussen zoals naar buiten kijken, de kinderen opwachten als ze van school komen, helpen in de tuin, vacht verzorging, kluiven en het bezoek begroeten.


Dan blijft er nog twee uur per dag over die echt aan lichaamsbeweging moet worden besteed.
Deze mag bestaan uit wandelen, spelen met honden of met de baas, trainen en/of fietsen. Deze lichamelijke activiteit moet worden verdeeld over ten minste vier keer per dag zodat de hond ook geregeld zijn behoefte kan doen.Om een hond goed in conditie te houden, moet ten minste één wandeling zeker drie kwartier tot een uur duren. Langer mag natuurlijk ook.

 

U doet een hond plezier met regelmaat. Zeker voor de oudere hond is het funest als hij door de weeks maximaal een halfuur loopt en in het weekend plotseling anderhalf uur over het strand mag jagen.
De behoefte aan beweging wordt ook bepaald door het ras en oorspronkelijk gebruik. De meeste terriërs, jachthonden, windhonden en herdershonden hebben vrij veel beweging nodig. Terwijl dogachtigen en veel gezelschapshonden met wat minder toe kunnen.