Laden...

Gewrichtsondersteunende preparaten voor honden

Aangezien de gewrichten ervoor zorgen dat de hond kan bewegen, is het van belangrijk dat deze de nodige zorg krijgen.
De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar de rol van voedingsstoffen bij het gezond houden dan wel gezonder maken van de gewrichten. Dit is met name van belang wanneer de hond ouder wordt.
Er zijn diverse bouwstoffen waarvan is bewezen dat deze gewrichtsondersteunend werken.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan collageenhydrolysaat in de vorm van Gelatinaat. Dit draagt bij aan de smering van gewrichten. Daarnaast ondersteunt het de versteviging van de botten, banden en pezen van de hond.

Van visolie ( de omega 3 vetzuren die ook verwerkt zitten in Doils) is vanuit humane onderzoeken al bewezen dat deze een positieve werking hebben op verlichting van de symptomen en verschijnselen bij ( beginnende) gewrichtsslijtage. 

Een andere bouwstof van het gewricht is chondroitinesulfaat , de belangrijkste component in Fortiflex. Dit product garandeert dat uw hond in ieder geval voldoende bouwstoffen heeft voor een gezond gewricht.
Bij supplementen moet u altijd rekening houden met het feit dat het 1-2 maanden kan duren alvorens u het optimale effect kunt beoordelen.

In plaats van losse supplementen kan er ook gekozen worden voor dieetvoeders waaraan de voedingssupplementen . Bij dieren die een verhoogd risico hebben op de vorming van arthrose kan ook preventief op dit dieet worden overgegaan. Net als bij voedingssupplementen geldt ook voor de dieetvoeding dat het optimale effect pas na 1-2 maanden kan worden beoordeeld.