Laden...

Met de hond op reis 

Uw hond meenemen op vakantie is natuurlijk gezellig. Om alles goed te laten verlopen gaat hier echter wel de nodige voorbereidingen aan vooraf. Wij geven u alle informatie en tips die u nodig heeft! Voor actuele informatie raden wij altijd aan een bezoek aan uw dierenarts te brengen. Deze kan een passend advies geven over alle te nemen maatregelen.

Inentingen 

Als u op vakantie gaat naar het buitenland met uw hond, moet uw hond over een recente gezondheidsverklaring beschikken. Daarnaast moet uw hond ook ingeënt zijn tegen hondsdolheid. De eerste inenting moet minsten 21 dagen voor vertrek toegediend worden. Het is ook slim om uw hond tegen andere ziektes die in het vakantieland zijn in te enten. Het is niet verplicht, maar u kunt altijd beter voorkomen dat hij ziek wordt. 

Parasietenbestrijding

Ook in het buitenland is het belangrijk uw hond te beschermen tegen vlooien, teken en wormen. In het buitenland kunnen daarnaast ook andere parasieten voorkomen (zoals hartworm, vossenlintworm en zandvliegen) dan in ons land, het is dus goed van tevoren te kijken welk risico uw huisdier op vakantie loopt.

Wormen

Tegen de in het buitenland voorkomende vossenlintworm, haakworm en hartworm adviseren wij u de hond bij thuiskomst te ontwormen met Milbemax, en een maand later de behandeling te herhalen. (blijft u langer dan een maand in Zuid-Europa, begin dan na een maand met ontwormen en herhaal dat tot een maand na thuiskomst).

Klik hier om meer te lezen over het ontwormen van uw hond.

Teken

Bescherm uw hond in het buitenland tegen ziektes, overgebracht door teken, zoals Babesiose, Ehrlichiose en Rickettsiose. Wij raden hiervoor Advantix aan, deze spot on druppels zijn namelijk ook effectief tegen zandvliegen.

Klik hier om meer te lezen over tekenbestrijding bij uw hond.

Vlooien

Vanzelfsprekend moet u in de zomermaanden doorgaan met de maandelijkse vlooienbehandeling. Het eerder genoemde middel Advantix is hier een prima keuze voor.

Klik hier om meer te lezen over het beschermen van uw hond tegen vlooien.

Rashonden 

Niet alle rashonden zijn in elk land toegestaan om mee op vakantie te gaan. Sommige landen stellen extra eisen aan bepaalde rassen en sommige landen verbieden zelfs bepaalde rassen. Een van de meest voorkomende rassen hiervoor is de Pitbull, deze mag in veel landen niet mee op reis. 

De meeste landen hebben minder strenge regels. In Duitsland bijvoorbeeld moet een hond die groter dan 40 cm en zwaarder dan 20 kg is, altijd aangelijnd zijn. Ook moet de eigenaar altijd een muilkorf voor de hond bij zich hebben. 

Als u uw vakantiebestemming uitkiest, neem dan zorgvuldig de regels door van het land voor dieren op reis. 

Reizen met het vliegtuig 

Als u uw hond mee wil nemen op vakantie met het vliegtuig, moet u dit ruim van te voren plannen. Niet alle vluchten hebben een vergunning om dieren te laten vervoeren. Houd er dan dus rekening mee dat uw hond met een andere vlucht gaat dan u. Ook niet alle luchtvaarmaatschappijen laten het toe om de hond en de eigenaar samen te laten reizen. Deze aspecten kunnen van invloed zijn op de vlucht die u boekt. 

In het vliegtuig moet uw hond meestal in een sky kennel, zodat hij veilig en comfortabel kan reizen. De kennel moet aan verschillende eisen voldoen. Zorg ervoor dat kennel ruim genoeg is om te kunnen liggen, rechtop te staan en te kunnen draaien. Hij mag ook weer niet te groot zijn, dat zorgt ervoor dat hij minder veilig is. Honden die een stompe neus hebben, kunnen sneller problemen met hun ademhaling krijgen. Voor hun is het daarom beter om een iets grotere kennel te kopen. 

Geef uw hond geen sederende middelen. In combinatie met de vlieghoogte kan de bloeddruk sterk dalen, dit kan levensbedreigend zijn.

Reizen met de auto 

Als u met de auto op vakantie gaat, moet uw hond er gewend aan zijn om in de auto te zitten. Dit kunt u doen door af en toe een klein stukje te rijden met de hond. Zorg ervoor dat de hond veilig in de auto kan zitten, d.m.v. een kennel of een hondengordel. 

Zorg ervoor dat het tijdens de rit niet te warm in de auto is, maar dat er ook niet teveel tocht is. Stop regelmatig om uw hond te laten drinken en zijn behoeftes te doen. Heeft uw hond last van reisziekte? Neem dan extra maatregelen! Lees hier meer over reisziekte bij de hond.

Stress

Wordt uw hond onrustig van reizen of een vreemde omgeving? Neem dan op tijd maatregelen zoals het geven van een rustgevend voedingssupplement of het gebruik van een product op basis van feromonen.

Puur Reisziekte 50 ml
Puur Reisziekte 50 ml € 15,95   € 14,50
Telizen S 30 tabletten
Telizen S 30 tabletten € 26,20   € 22,20
Puur Nervositeit 50 ml
Puur Nervositeit 50 ml € 15,95   € 14,50
Zylkène 75 mg 30 capsules
Zylkène 75 mg 30 capsules € 22,95   € 18,65
Telizen M & L 30 tabletten
Telizen M & L 30 tabletten € 39,95   € 29,50
Puur Rust 100 gram
Puur Rust 100 gram € 19,95   € 17,95
PUUR Onrust 100 ml 
PUUR Onrust 100 ml  € 21,95   € 19,75
Zylkène 450 mg 30 capsules
Zylkène 450 mg 30 capsules € 56,85   € 44,95
Zylkène 225 mg 30 capsules
Zylkène 225 mg 30 capsules € 35,00   € 26,25
Thundershirt hond grijs XXS
Thundershirt hond grijs XXS € 49,95   € 36,95
Thundershirt hond grijs L
Thundershirt hond grijs L € 49,95   € 36,95
Adaptil Halsband groot 70 cm
Adaptil Halsband groot 70 cm € 29,50   € 26,55
Thundershirt hond grijs XL
Thundershirt hond grijs XL € 49,95   € 36,95
Thundershirt hond grijs S
Thundershirt hond grijs S € 49,95   € 36,95
Adaptil Halsband klein 45 cm
Adaptil Halsband klein 45 cm € 26,50   € 23,85
Thundershirt hond grijs M
Thundershirt hond grijs M € 49,95   € 36,95
Adaptil Spray 60 ml
Adaptil Spray 60 ml € 25,95   € 24,65