Laden...

Middelen tegen onder andere blaasgruis bij katten

Blaasproblemen
Veel voorkomende problemen aan het urinewegstelsel bij de kat zijn blaasontsteking, blaasgruis(struviet) en nierinsufficiëntie. Katten met blaasproblemen plassen vaak naast de bak, op verschillende plaatsen in huis. Ze plassen vaak kleine beetjes of gaan overal zitten maar er komt niets. Katten met blaasproblemen moeten door een dierenarts behandeld worden. Een blaasontsteking en/of blaasgruis moet met medicijnen behandeld worden. Katers die niet plassen moeten met spoed naar de dierenarts! Bij een kater die niet plast zit de urinebuis (zeer smal bij een kater) verstopt (met blaasgruis) waardoor de kater niet kan plassen. Als dit niet zo spoedig mogelijk verholpen wordt kan dat fataal zijn voor de kat.
Katten met nierproblemen drinken en plassen veel en vaak. Nierproblemen kunnen met behulp van bloedonderzoek bevestigd worden. Genezing is helaas niet mogelijk maar met behulp van medicijnen en dieetvoer kunnen we ervoor zorgen dat de kat zich weer prettig voelt en kunnen we het leven aanzienlijk verlengen.

Onlinehuisdierapotheek.nl biedt diverse dieetvoedingen voor katten die de blaas- en nierfunctie ondersteunen. Royal Canin UrinarySanimed Cat Anti-StruviteSpecific Crystal PreventionSpecific Struvite DissolutionSpecific Kidney SupportTrovet Urinary Struvite Kat zijn de dieetvoedingen die u bij ons kunt bestellen.