Laden...

Beweging bij de jonge kat

Katten hebben, net als mensen, beweging nodig om fit en gezond te blijven. Het ligt echter niet voor de hand dat ze met grote regelmaat naar het fitnesscentrum zullen gaan.

Kittens die buiten komen

Een paar weken na haar tweede serie injecties kunt u uw kitten voor het eerst naar buiten laten. Als u dat doet, hoeft u zich geen zorgen te maken of ze wel genoeg beweging krijgt. Instinctief zal ze op onderzoek uit gaan, lekker rondsjouwen, jagen en klimmen, zodat ze al doende automatisch met een stevige fitnesstraining bezig is.

Kittens die binnen blijven

Er zijn steeds meer mensen die hun katten permanent binnen houden, omdat ze bijvoorbeeld op een flat wonen. Het kan ook zijn dat ze in een wijk wonen die gevaarlijk is vanwege het verkeer. Als u hebt besloten dat u uw kitten binnenhoudt, moet u wat meer uw best doen om er voor te zorgen dat ze aan haar trekken komt en zich kan overgeven aan haar natuurlijke instincten om te jagen, klimmen en krabben. Ook zij heeft beweging nodig om fit en gezond te blijven.

U kunt daarvoor zorgen door met haar te spelen.
Alle katten vinden het leuk om te spelen, maar voor katten die niet buiten komen is het van vitaal belang. Spelletjes en speeltjes waarbij ze achter iets aan kan zitten of dingen met haar klauwtjes op een veilige manier kan slaan, zijn het beste. Ze is dol op speeltjes die bewegen. Als u iets koopt waar een touwtje aan zit, wordt dat vast een succes.

U kunt ook opwindspeeltjes kopen waar ze achteraan kan jagen. Of wat dacht u van een speeltje gevuld met kattenkruid? Sommige katten zijn hier helemaal weg van. Uw kat is dol op klimmen en verstoppertje spelen en u kunt zelfs klimrekken en schuilholletjes kopen. Een kartonnen doos is een goedkoper alternatief. En vergeet de krabpaal niet. Hier krijgt uw kitten een sterke rug en schouders van en het spaart uw meubilair!

Onthoud goed dat katten slim zijn en zich dus gauw vervelen. Een handige tip is om het speelgoed te rouleren en niet allemaal tegelijk aan te bieden. Naast het aanbieden van materiaal om mee te spelen, moet u ook proberen om ten minste 20 minuten per dag samen met uw kitten te spelen. Hierdoor houdt ze haar spierkracht op peil en haar gewrichten soepel. En het is een goede manier om de band tussen u beide te verstevigen.