Laden...

Top 10 in de categorie Knaagdierenvoer

Knaagdiervoer

Elk knaagdier heeft zijn eigen soortspecifieke verzorging en voeding nodig. Zo hebben cavia’s veel eiwitten en vitamine C nodig en chinchilla’s caloriearme, vezelrijke voeding.

Kies daarom een knaagdiervoer speciaal bestemt voor uw cavia, rat, chinchilla of fret.

Vaak adviseren wij voor knaagdieren geperste brokjes. Op die manier weet u dat uw knaagdier altijd voldoende van de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Bij gemengd voer is het dus heel belangrijk om pas opnieuw te voeren als uw knaagdier alles opgegeten heeft.
 

Hoeveel knaagdiervoer moet ik geven?

Knaagdieren hebben erg weinig brokjes nodig, ze zijn tenslotte zelf erg klein. Geef uw knaagdier dus dagelijks een beperkt aantal brokjes. Het is natuurlijk even uitproberen hoeveel dat voor uw dier is. Ook hooi is voor de meeste knaagdieren erg belangrijk om te eten. Daarnaast geldt voor de meeste knaagdieren ook dat ze kleine stukjes groente en fruit heerlijk vinden.
 

Overstappen op een ander knaagdiervoer


Stapt u over naar een ander merk voer, dan is het verstandig om dit eerst te mengen met de oude brokjes. Neem hier zo’n 10 dagen de tijd voor waarbij u steeds meer van de nieuwe voeding aan gaat bieden. Geef dagelijks vers knaagdierenvoer en vers drinkwater aan uw knaagdier.