Laden...

Top 10 in de categorie Konijnen

Medicijnen tegen konijnenziektes

Ter voorkoming van een aantal bekende konijnenziektes vindt u bij ons verschillende diergeneesmiddelen en een breed aanbod aan konijnenvoer en voedingssupplementen.

Gezond voer voor konijnen
Konijnen hebben een zeer gevoelig spijsverteringsstelsel. Goede voeding is van essentieel belang om een goede darmwerking te garanderen en ziektes te voorkomen. Probeer grote veranderingen in het dieet te vermijden en bied konijnenvoer van een goede kwaliteit aan. Een konijn moet 24 uur per dag zo veel mogelijk hooi kunnen eten als hij wil. Naast hooi kan droogvoer gegeven worden. Voer uw konijn bij voorkeur pellets (droge groene korrels) zoals Supreme Science Selective, waar alle voedingsstoffen in zitten. Geef maximaal 20 gram per kg lichaamsgewicht per dag. Gemengd voer is af te raden, konijnen eten meestal alleen de lekkere dingen eruit en missen daardoor waardevolle voedingsstoffen.

Verzorging van konijnen
Veel aandoeningen bij konijnen zijn te voorkomen door een juiste voeding en goede verzorging. Zo kan diarree bij konijnen veelal voorkomen worden door een gezonde voeding. Als de ontlasting goed is door een juiste voeding, wordt ook de kans op madenziekte (myasis) verkleind. Mits een goede hygiëne van het konijnenhok. Bij myasis leggen groenblauwe vliegen (in de zomer) eitjes rond de vieze anus van het konijn. Een konijn met myasis moet direct naar de dierenarts! Ook gebitsproblemen bij konijnen, zoals haken op de kiezen, kunnen voorkomen worden door een voldoende vezelrijke voeding.

Pijn en ziekte bij konijnen
Een ziek konijn en/of een konijn dat pijn heeft zit stil in zijn hok en stopt vaak met eten. Wanneer een konijn stopt met eten komen de darmen stil te liggen waardoor het dier nog minder graag eet. Het gevolg is een steeds zieker konijn. Wanneer het konijn na 1 dag niet uit zichzelf eet, zult u het konijn moeten dwangvoeren. Op onlinehuisdierapotheek.nl vindt u Critical Care voor zieke, slecht etende konijnen. Ook vindt u bij ons onder andere medicijnen tegen de pijn en medicijnen die ondersteunend werken bij maagdarm problemen.