Laden...

Pavo SOS kit

Eerste hulp pakket met biest melk en speenfles.

€ 81,50

Op voorraad
Pavo SOS kit

Pavo SOS kit is een eerste hulp pakket met biest melk en speenfles. Deze voorziet het pasgeboren veulen van levensbeschermende antistoffen tegen infecties. De biest melk is essentieel voor weerstand in de eerste 48 uur. Ook verkleint het de kans op diarree.

Gebruiksaanwijzing:
Stap 1: Bereiding van 1 liter veulen melk.

Neem een pan met een inhoud van minimaal 1 liter. Doe hierin 300ml koud water. Vul dit aan met 400ml kokend water. U heeft nu 700ml water met een temperatuur van ± 60 °C. Voeg 1 maatschepje (= 100 gram) Pavo-melkpoeder toe en roer tot alle veulenmelkpoeder is opgelost. Voeg al roerend 300ml koud water toe. U heeft nu 1 liter handwarme veulenmelk (temperatuur van ± 40 °C).

Stap 2: Bereiding van biestmelk.

Voeg al roerend de volledige inhoud van één Pavo-Biest sachet (= 150 gram) toe aan 1 liter handwarme veulenmelk en roer tot alle biestpoeder is opgelost.

Stap 3: Toedienen biestmelk.

Knip het bovenste stukje van de speen af met een schaar. Hierdoor ontstaat een kleine opening waardoor de veulen de melk kan opzuigen. Verstrek om het uur ca. 250ml handwarme biestmelk (± 40 °C) met behulp van de bijgeleverde fles met speen.